#73 – Yalda (12) får bli i Norge

Les artikkelen her: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/yalda-12-faar-bli-i-norge/a/23291351/.
Learn Norwegian by listening to a native Norwegian while you’re reading along.
Utlendingsnemnda (UNE) har besluttet at asylbarnet Yalda Bahadori og hennes familie likevel får bli i Norge, opplyser familiens advokat ArildHumlen til NTB.

– Dette er selvsagt strålende nyheter for familien, sier familiens advokat Arild Humlen til NTB.

Han sier han ennå ikke har rukket å snakke med familien. Han har hele mandagen stått i retten i en annen asylbarnsak, den mye omtalte Neda-saken, og fikk beskjed midt på dagen.

– Vi har fått et prosesskriv fra regjeringsadvokaten om at rettssaken som er berammet neste uke er avlyst, fordi Yalda og familien er blitt omfattet av regjeringens engangsløsning for asylbarn, forteller Humlen.

Yalda Bahadori (12) og familien hennes bor i Tromsø. Familien kom til Norge i 2005, men fikk avslag på søknaden om opphold på humanitært grunnlag.

De siste månedene har Utlendingsnemnda (UNE) fått 230 søknader fra voksne og barn som håper å bli omfattet regjeringens engangsløsning for asylbarn, som ble til etter forhandlinger med KrF og Venstre.

– Vi mottar fortsatt nye omgjøringsanmodninger hvor det henvises til ordningen, sa avdelingsdirektør i UNE, Marianne Jakobsen, til VG i forrige uke.

Engangsløsningen innebærer at asylbarn som har vært mer enn tre år i landet skal få opphold i Norge, dersom de oppfyller visse krav. De må blant annet komme fra et land Norge har en returavtale med, og de må ha samarbeidet om identitet.

UNE har uttalt at de har en målsetting om å få ferdigbehandlet alle sakene i løpet av høsten.

Flere av de 230 barna kan vente seg avslag ettersom Justisdepartementet har regnet ut at bare rundt 130 barn vil bli omfattet av avtalen.

More daily readings.

Go back to the premium homepage.

By Peder B. Helland

I am the creator of Learn Norwegian Naturally. I hope you enjoy the content on this site and I would love to get feedback from you. Feel free to subscribe to my newsletter to receive useful content from Learn Norwegian Naturally directly in your inbox. You can unsubscribe whenever you want.