#25 – Uruguays president: Suaréz trenger hjelp

Learn Norwegian by listening to a native Norwegian while you’re reading along.

Uruguays president José Mujica kritiserer fortsatt FIFA for straffen Luis Suárez (27) har fått, men innrømmer at Barcelona-spissen trenger timer hos en psykiater.

Presidenten har ikke holdt tilbake sine meninger om FIFAs strenge straff til Luis Suárez etter at han bet italienske Giorgio Chiellini i skulderen under VM. Han kalte FIFA en gjeng med gamle grinebitere og tok stjernespissen sin i forsvar – før straffen om fire måneders utestengelse fra all fotball var klar.

I et intervju med den brasilianske avisen Fohla de Sao Paulo, står han fortsatt på sitt. Mujica mener straffen er for streng, men innrømmer at Suárez trenger hjelp.

– Han kommer fra fattigdom og hovedintelligensen hans ligger i beina. Han er fantastisk med beina. Problemet hans løses ikke med straff som denne. Det er bedre å ta ham med til et sykehus og når han er der, se en psykiater, sier Mujica til avisen.

– Det er galskap
Han er villig til å si seg enig i suspensjonen fra kamper, men at straffen innebærer at Barcelonas nye signering ikke kan besøke fotballarenaer, treffe lagkamerater eller delta i veldedighetsarbeid knyttet til fotball, liker presidenten dårlig.

– Det er galskap! Ikke en gang en regjering kan forby noen å dra på en fotballstadion, uten signatur fra en dommer. Så mener FIFA at han ikke kan gjøre det på fire måneder…. uten en domstol. Jeg tror FIFA har en mentalitet som gamle mennesker har, som vil lære av sine feil, men som aldri gjør det. Det eneste de generer er hat og harme, mener Mujica.

Bor hos svigerforeldrene
Suárez og familien har allerede flyttet til Spania, men venter stadig på å få lov til å bli presentert som Barcelona-spiller. Enn så lenge bor han hos sine svigerforeldre i Castelldefels, en halvtime sør for Barcelona. Spissen ser ut til å trives, for han er stadig å se smilende med fans i gaten utenfor leiligheten.

More daily readings.

Go back to the premium homepage.

By Peder B. Helland

I am the creator of Learn Norwegian Naturally. I hope you enjoy the content on this site and I would love to get feedback from you. Feel free to subscribe to my newsletter to receive useful content from Learn Norwegian Naturally directly in your inbox. You can unsubscribe whenever you want.