#80 – Snapchat puster Facebook i nakken

Les artikkelen her: http://www.vg.no/forbruker/teknologi/teknologi/snapchat-puster-facebook-i-nakken/a/23297467/.
Learn Norwegian by listening to a native Norwegian while you’re reading along.

Bildedelingstjenesten Snapchat er nest størst av de sosiale mediene som brukes daglig i Norge. De unge er på «snap», mens de eldre er på Facebook.

I aldersgruppen 18-29 år brukes Snapchat av to av tre, skriver Stavanger Aftenblad.

Ferske tall fra TNS Gallups Media tracker for andre halvår viser at gjennomsnittsbrukeren av Snapchat er 18 år, mens for Facebook nærmer gjennomsnittsalderen seg 40 år.

– Snapchat har vært flinke til å merke seg de skiftende kommunikasjonsbehovene for spesielt de yngre. Der målet tidligere var å nå ut med sine Facebook-poster til så mange som mulig, har det vært en økende trend den siste tiden at spesielt de yngre har blitt mer private, og søker ikke den samme eksponeringen som tidligere, sier Hans-Petter Nygård-Hansen, som blant annet er kommunikasjonsrådgiver og blogger.

Han sier at Snapchat ble mer populær da «mamma og pappa» dukket opp på Facebook.

– Snapchat blir på mange måter en verdifull app for å opprettholde behovet for å være privat, behovet for å kunne kommunisere og dele sine øyeblikk digitalt med dem man selv velger å dele det med, og ikke potensielt med hele verden, sier Nygård-Hansen til avisen.

80 prosent av Norges befolkning mellom 18 og 29 år bruker Facebook daglig.

More daily readings.

Go back to the premium homepage.

By Peder B. Helland

I am the creator of Learn Norwegian Naturally. I hope you enjoy the content on this site and I would love to get feedback from you. Feel free to subscribe to my newsletter to receive useful content from Learn Norwegian Naturally directly in your inbox. You can unsubscribe whenever you want.