#77 – Slik svarer Viasat på seerstormen

Les artikkelen her: http://www.vg.no/sport/boksing/slik-svarer-viasat-paa-seerstormen/a/23295403/.
Learn Norwegian by listening to a native Norwegian while you’re reading along.

Seere raser mot Viasat foran Cecilie Brækhus’ (32) tittelkamp i boksing. Selv seere med abonnement må punge ut 299 kroner for kampen.

«Jeg har abonnement både på Viasat sine kanaler gjennom Canal Digital, samt abonnement på viaplay. Så skal dere jaggu meg ha betalt for denne kampen i tillegg? Nå blir det oppsigelser. Ja til gratis stream på nettet som jeg alltid har vært imot. GRÅDIG!!!!»

Det skriver en kunde på Viasats norske facebookside, hvor det i skrivende stund er mange negative reaksjoner på selskapets «pay-per-view»-eksperiment.

Vedkommende er på langt nær alene om å blåse ut mot Viasat, som forvalter rettighetene til Cecilia Brækhus’ kamp mot Ivana Habazin (24) i København. Et raskt sveip på noen av TV-selskapets forskjellige facebooksider, avdekker et hundretalls harmdirrende meldinger fra oppgitte og sinte seere – flere av dem eksisterende Viasat-kunder.

«Hei, Viasat. Jeg har vært Viaplay-kunde over flere år, men har herved sagt opp abonnementet. Lurer dere på hvorfor? Jeg hadde lyst til å se Brækhus bokse, men syntes 299 kroner er rett og slett brutalt».

Cecilia Brækhus selv har også indirekte gitt uttrykk for sin skepsis til betalingsløsningen da hun retvitret kritikk mot rettighetshaveren, som tidligere har vist boksedronningens kamper på frikanalen Viasat 4.

«En skam at ikke kampen går på åpen kanal. For meg, og mange med meg, er det helt uaktuelt å kjøpe kampen. Hadde kampen gått på åpen kanal hadde jeg sett på», skriver en tredje misfornøyd Viasat-kunde på Facebook.

Viasat forsvarer valget
Presse- og informasjonsansvarlig Øystein Hygen Christensen sier til VG at kanalen har fått mange reaksjoner i løpet av kvelden.

Er ikke 300 kroner for en slik kamp veldig dyrt?

– Vi ser på dette som en ekstra stor sportshendelse. En tittelkamp er noe helt spesielt, og derfor har vi satt prisen til 300 kroner.

– Men skjønner du at de som allerede abonnerer er irriterte. De har jo abonnement for å se store sportsbegivenheter?

– Har man Viasat sport får man mye sport: Champions League, proffboksing og andre store begivenheter. Vi tar imot alle tilbakemeldinger fra publikum, men står fullt og helt for valget av «pay per view».

– Noen sier at dette får begeret til å renne over. At de skal melde seg ut?

– Jeg håper de tar kontakt med oss på mandag slik at vi kan snakke med dem om hvorfor de er misfornøyde.

More daily readings.

Go back to the premium homepage.

By Peder B. Helland

I am the creator of Learn Norwegian Naturally. I hope you enjoy the content on this site and I would love to get feedback from you. Feel free to subscribe to my newsletter to receive useful content from Learn Norwegian Naturally directly in your inbox. You can unsubscribe whenever you want.