#34 – Ny skogbrann nær ferieparadis

Les artikkelen her: http://www.vg.no/nyheter/utenriks/ny-skogbrann-naer-ferieparadis/a/23265770/.
Learn Norwegian by listening to a native Norwegian while you’re reading along.

Flere nordmenn var vitne til en voldsom skogbrann ved byen Mijas i Andalucia i Spania. Brannvesenet har evakuert folk i nærheten av flammene.
En voldsom skogbrann nærmet seg et boligområde ved Mijas fredag kveld. VG var i kontakt med brannstasjonen i Mijas klokken halv ti fredag kveld, og da var brannen ennå ikke under kontroll.

– Brannen ble meldt i kveld klokken halv åtte, og den nærmer seg golfanlegget ved Mijas, sa en kvinne i brannvakten til VG.

– Må dere evakuere mennesker?

– Det kan se slik ut. Foreløpig er ingen evakuert, men det ser ut til at vi snart må evaukere, sa hun 21. 30 fredag kveld.

Siste: Avisen Elmundo.es meldte klokken 22 fredag at flere som bor nær der brannen herjet har blitt evakuert. Ekstra brannmannskap ble tilkalt fra Fuengirola, Benalmádena, Torremolinos og Marbella.

Brannen startet ifølge Elmundo.es i La Roza-skogen, et område som ligger nær bebyggelse og en skole. Røykskyen var fredag kveld synlig til feriestedet Fuengirola, hvor mange nordmenn ferierer.

Arild Flesjå fra Kopervik er på ferie i området. Sammen med familien – kone, datter og mor – har han leid en bolig som ligger like ved stedet der brannen startet.

Blåser kraftig

– Heldigvis blåste vinden brannen i retning bort fra leiligheten. Hadde det blåst i motsatt retning ville leiligheten vært i skikkelig fare, sa Flesjå da VG snakket med ham rundt halv ti fredag kveld. Han påpekte da at det blåste kraftig i området.

Flesjå så ned på området La Cala de Mijas hvor det begynte å brenne.

– Det begynte ved en fotballbane i La Cala, og nå ser det ut som det brenner ved en travbane og go-kart-bane som ligger her. Det er fullt av helikopter og brannfly, men nå ser det ut som de har begynt å få kontroll på brannen, sa Flesjå fredag kveld.

Området hvor brannen herjet har vært plaget av flere skogbranner i sommer.

Ifølge Diariosur.es ble slukningsarbeidet vanskeligere i det solen går ned og det blir mørkt fordi man da er nødt til å trekke ut 12 brannhelikoptre som kjemper mot flammene.

More daily readings.

Go back to the premium homepage.

By Peder B. Helland

I am the creator of Learn Norwegian Naturally. I hope you enjoy the content on this site and I would love to get feedback from you. Feel free to subscribe to my newsletter to receive useful content from Learn Norwegian Naturally directly in your inbox. You can unsubscribe whenever you want.