#56 – Norge får tre plasser i sykkel-VM

Les artikkelen her: http://www.vg.no/sport/sykkel/sykkel/norge-faar-tre-plasser-i-sykkel-vm/a/23278059/.
Learn Norwegian by listening to a native Norwegian while you’re reading along.

Som ventet får Norge ha med tre ryttere til landeveisrittet for menn i sykkel-VM i Spania om én måned.

Norge er nummer 15 på den siste verdensranking med sine 240 poeng. Det gir tre norske VM-plasser.

– Det ble som vi regnet med. Dersom vi hadde ligget på 11. eller 12. plass på rankingen, kunne vi håpet på å få med en mann ekstra. Men de aller fleste nasjonene over oss oppfyller kravene for å stille med full tropp i VM, sier landslagssjef Stig Kristiansen til Procycling.

Alexander Kristoff er nærmest garantert å få være med til VM. Den spanske løypa passer ham bra. Edvald Boasson Hagen, Thor Hushovd og Lars Petter Nordhaug kjemper om de siste plassene. Kristiansen sier han også har to gode kandidater i Vegard Breen og Vegard Stake Laengen.

– Det er to eminente ryttertyper som kan gjøre en stor jobb for en eventuell kaptein. Vi skal huske på at vi har tre mann, og ikke ni. Vi er nødt til å hjelpe hverandre, sier han.

Sykkel-VM arrangeres 20.-28. september i spanske Ponferrada. Landeveisrittet for menn går under mesterskapets siste dag.

More daily readings.

Go back to the premium homepage.

By Peder B. Helland

I am the creator of Learn Norwegian Naturally. I hope you enjoy the content on this site and I would love to get feedback from you. Feel free to subscribe to my newsletter to receive useful content from Learn Norwegian Naturally directly in your inbox. You can unsubscribe whenever you want.