#53 – Listeriafrykt: Dansk påleggsprodusent trekker varer

Les artikkelen her: http://www.vg.no/nyheter/utenriks/dansk-paaleggsprodusent-trekker-varer/a/23278194/.
Learn Norwegian by listening to a native Norwegian while you’re reading along.

Den danske påleggsprodusenten Delika trekker tilbake pålegg som er solgt til Rema 1000-butikker i Danmark. Bakgrunnen er listeria-utbruddet den siste tiden.

Det er snakk om pålegg som er solgt til Rema 1000-butikker og til cateringvirksomhet i perioden 8. til 19. august, opplyser Delika onsdag.

Det er ikke funnet listeria i påleggsproduktene fra Delika, men den danske Fødevarestyrelsen har funnet listeria i produksjonsmiljøet i en avdeling på Delikas fabrikk i Hammel.

Delika trekker derfor produktene tilbake for å sikre forbrukerne og utelukke enhver tenkelig risiko for smitte, skriver påleggsprodusenten i en pressemelding.

Delika har i samråd med Fødevarestyrelsen, som tilsvarer det norske Mattilsynet, besluttet å desinfisere hele den omtalte avdelingen.

Listeriabakteriene som er påvist i produksjonslokalene til Delika, stammer trolig fra påleggsprodusenten Jørn A. Rullepølser, som har sendt produkter til oppskjæring hos Delika.

Jørn A. Rullepølse er ifølge danske myndigheter hovedkilden til listeriautbruddet. 13 personer er så langt døde etter å ha spist listeriainfisert mat i Danmark. (©NTB)

More daily readings.

Go back to the premium homepage.

By Peder B. Helland

I am the creator of Learn Norwegian Naturally. I hope you enjoy the content on this site and I would love to get feedback from you. Feel free to subscribe to my newsletter to receive useful content from Learn Norwegian Naturally directly in your inbox. You can unsubscribe whenever you want.