#86 – Kronprinsens bil parkert på handikapplass

Les artikkelen her: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/kronprinsens-bil-parkert-paa-handikapplass/a/23301474/.
Learn Norwegian by listening to a native Norwegian while you’re reading along.

Her står kronprins Haakons Luksus-Lexus parkert under et besøk i Nord-Norge.

Mandag besøkte kronprins Haakon Breivika videregående skole i Tromsø. Grunnen til besøket var Dignity Day, som handler om respekt og verdighet mennesker imellom, skriver avisen Nordlys.

Mens kronprinsen var inne på skolen ble hans personlige vakter og politiet stående igjen utenfor. Det virket allikevel som om feilparkeringen av kronprinsens bil gikk vaktene hus forbi.

– Nei, dette var vi ikke klar over. Hadde vi visst dette, så hadde vi flyttet bilen, sier Yngve Sollied i politiet i Tromsø til Nordlys.

Grunnen til feilparkeringen skal ha vært at de prøver å parkere bilene nærmest mulig utgangsdøren under slike besøk.

– Dette er ikke kronprinsens feil. Det er vi som er ansvarlig for parkeringen, og det er ikke heldig at den sto der. Når det er sagt ville vi flyttet bilen raskt om det hadde kommet noen som skulle bruke plassen, sa Sollied.

Dette er ikke første gang en av de kongeliges biler står parkert der de ikke burde. Kronprins Haakon har blant annet tatt en frekkis da han var på handletur i en eksklusiv barneforretning på Frogner. Kronprinsesse Mette Marit på sin side parkerte elbilen på fortauet.

Det har ikke lyktes VG å få en kommentar fra Slottet.

More daily readings.

Go back to the premium homepage.

By Peder B. Helland

I am the creator of Learn Norwegian Naturally. I hope you enjoy the content on this site and I would love to get feedback from you. Feel free to subscribe to my newsletter to receive useful content from Learn Norwegian Naturally directly in your inbox. You can unsubscribe whenever you want.