#42 – Godt nytt for sjakkentusiastene: Ingen NRK-avbrudd i helgen

Les artikkelen her: http://www.vg.no/sport/sjakk/ingen-nrk-avbrudd-i-helgen/a/23270652/.
Learn Norwegian by listening to a native Norwegian while you’re reading along.

TROMSØ/OSLO (VG) Det ble bråk da nyheter på tegnspråk gikk foran avslutningen til Magnus Carlsen (23) sitt parti fredag. Noe lignende vil ikke skje med det første.

NRK vil nemlig ikke ha nyhetssendinger klokken 15 og klokken 18 i helgen. Det betyr at alle de norske sjakkpartiene vil forbli uavbrutt, i motsetning til fredag da både Carlsens parti og lagkamerat Jon Ludvig Hammers ble avgjort mens NRK sendte nyheter på tegnspråk.

På mandag vil redaksjonssjefen også se på om sendeskjemaet skal endres mens sjakk-OL pågår.

– Det er helt vanlig at vi ikke har disse nyhetssendingene i helgene. Mandag vil vi se på om vi kan gjøre sendeskjemaet mer fleksibelt, sier redaksjonssjef Beate Hårstad Jensen i NRK Troms og Finnmark.

Da sjakken ble kuttet fredag, reagerte mange seere ved å gi sine tilbakemeldinger gjennom hashtaggen, eller emneknaggen om du vil, #NRKsjakk.

– Jeg synes det er fantastisk at folk engasjerer seg så mye i sjakk, men det er ikke overraskende. Det så vi med VM-kampen i India i november. Sjakk er stort, og jeg synes det er kjekt å kunne være med å bygge opp engasjementet rundt det, sier Hårstad Jensen.

– Fikk dere mange negative tilbakemeldinger på bruddet?

– Nei, nesten ingen. Folk er veldig forståelsesfulle på at vi ikke kunne vite at avgjørelsen skulle falle akkurat da, sier redaksjonssjefen.

Vanskelig motstand
Lørdag får Magnus Carlsen og det norske førstelaget en skikkelig test når de møter Tyskland, som er forhåndsrangert som den 12. beste nasjonen i sjakk-OL.

Norge er rangert som det 14. beste landet i lekene, og lørdag er Simen Agdestein tilbake på det norske laget etter å ha blitt spart fredag. Han erstatter Leif Erlend Johannessen.

Norge er klar favoritt på første bord, der Magnus Carlsen møter tyskeren Arkadij Naiditsch. På de andre bordene møter de norske spillerne motstandere som har høyere rating enn dem selv, så oppgjøret blir krevende sett med norske øyne.

Med i toppen
Norge gjorde et byks på resultatlisten og er nå oppe på en delt 13. plass etter fredagens sterke 3-1-seier mot Italia, der Magnus Carlsen beseiret verdenstreer Fabiano Caruana med sorte brikker.

Norge har tatt 9 lagpoeng av 12 mulige før dagens syvende runde. Aserbajdsjan leder OL foran Cuba og Russland.

More daily readings.

Go back to the premium homepage.

By Peder B. Helland

I am the creator of Learn Norwegian Naturally. I hope you enjoy the content on this site and I would love to get feedback from you. Feel free to subscribe to my newsletter to receive useful content from Learn Norwegian Naturally directly in your inbox. You can unsubscribe whenever you want.