#57 – Delte ut 25.000 glass vann

Les artikkelen her: http://www.vg.no/forbruker/reise/delte-ut-25-000-glass-vann/a/23277301/.
Learn Norwegian by listening to a native Norwegian while you’re reading along.
Nattevandrere fra Sjømannskirken delte ut 25.000 glass vann til skandinaviske party-ungdommer på Kypros i sommer.Vannpatruljen fra den stedlige Sjømannskirken i Aya Napa, som samarbeider med den svenske kirken i byen, gjør hver sommer en kjempejobb for å forhindre at norsk og skandinavisk partyungdom havner «gæli ut» i den kypriotiske fest-metropolen.

Etter mørkets frambrudd tråler «kjerkas» folk Nissi Avenue og partygatene rundt det gamle klosteret i Aya Napa, på utkikk etter ungdom som har fått litt for mye å drikke.

Mye fyll
Kypros’ partyhovedstad er som en magnet på feststemte europeiske ungdommer, og VG har flere ganger omtalt stupfylla og de organiserte sprit-cruisene fra havnen i byen.

Mens reisearrangørene og turselskapene offisielt tar avstand fra den organiserte sprit-fylla, hevder Kypros-turistsjef at medieoppslagene er overdrevne.

Da VG i 2009 sendte en egen party-patrulje til Aya Napa midt i juli, fant de sanseløse undommer strødd i gatene, uten evne til å ta vare på seg selv.

Rekordmange vannglass
Uansett har Sjømannskirken i vanligvis så fredelige Aya Napa, et populært tilholdssted for norske pensjonister på langtidsferie vinterstid, funnet grunn til å dele ut tusenvis av vannglass til de unge sommergjestene nattestid – i år 25.000 glass.

Det er tredje sommeren vannpatruljen i Aya Napa er virksom, og 25.000 glass vann er dobbelt så mye som i 2012 og 35 posent flere enn i fjor.

– Det er tydelig at flere kjenner til nattevandrer-tilbudet vårt, sier sommerprest Ola Linderoth på Kypros til Sjømannskirkens blad Bud & Hilsen.

More daily readings.

Go back to the premium homepage.

By Peder B. Helland

I am the creator of Learn Norwegian Naturally. I hope you enjoy the content on this site and I would love to get feedback from you. Feel free to subscribe to my newsletter to receive useful content from Learn Norwegian Naturally directly in your inbox. You can unsubscribe whenever you want.