#93 – Kvinne savnet fra skip – en person pågrepet

Les artikkelen her: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/krim/kvinne-savnet-fra-skip-en-person-paagrepet/a/23314926/.

Halvparten av mannskapet tatt i land for å avhøres

En person er pågrepet etter at en utenlandsk kvinne ble meldt savnet fra et skip som hadde forlatt havn i Amsterdam og nå er ankommet Narvik.

Politistasjonssjef Egil Sletteng ved Midtre Hålogaland politidistrikt opplyser til VG at lokalt politi får bistand fra Kripos og det har blitt satt inn betydelige ressurser på saken.

Naviksavisen Fremover har fått opplysninger om at personen som er pågrepet er en av skipets mannskap.

Politiet i Narvik vil ikke gi flere opplysninger før en pressekonferanse klokken 15:00.

Besetningsmedlem pågrepet

Skipet det dreier seg om, skal ifølge TV 2 være det Hellas-registrerte fraktskipet «Anangel Explorer» (se bilde). Skipet forlot Amsterdam 1. oktober og kom til Narvik lørdag 11. oktober. Det gikk direkte fra Amsterdam til Narvik, skriver Fremover.

Operasjonsleder Emmanuel Lykoverdis ved Anangel Maritime Services i Kallithea i Hellas bekrefter overfor TV 2 at det er et besetningsmedlem ombord på skipet som er pågrepet, og omtaler vedkommende som «en erfaren sjømann».

– Politiet har blitt instruert om å etterforske den angivelige forsvinningen til en kvinne. Politiet tar i bruk alle midler for å undersøke saken, og det synes som om de fortsatt samler bevis og avhører mannskapet, sier Lykoverdis til TV 2, og forsetter:

– Han er relativt ny i selskapet, men har lang erfaring og meget gode referanser.

Avhører manskapet

Mandag ettermiddag ble det kjent at halvparten av mannskapet om bord på Anangel Explorer er tatt inn til politiavhør, skriver Fremover.

Agent for skipet, Karl Martin Nilsen, sier til avisen at han og hans kolleger på skipet har lite kunnskap om det som skjer.

Ifølge nettstedet Shipspotting er skipet bygget i 2007. Det er 289 meter langt og på 173.000 dødvekttonn.

Skipet, som nå ligger for anker i Narvik, må bli i Nordlands-kommunen inntil politiet gir klarsignal til at det kan dra videre til Hamburg.

More audio recordings.

Go back to the premium homepage.

By Peder B. Helland

I am the creator of Learn Norwegian Naturally. I hope you enjoy the content on this site and I would love to get feedback from you. Feel free to subscribe to my newsletter to receive useful content from Learn Norwegian Naturally directly in your inbox. You can unsubscribe whenever you want.