#72 – Begynte å slåss midt i sykkelritt

Les artikkelen her: http://www.vg.no/sport/sykkel/sykkel/begynte-aa-slaass-midt-i-sykkelritt/a/23291364/.
Learn Norwegian by listening to a native Norwegian while you’re reading along.

Det ble dramatisk under mandagens etappe i Spania Rundt da to ryttere røk i tottene på hverandre. Ivan Rovnyj (26) måtte kaste solbrillene etter to slag i ansiktet fra Gianluca Brambilla (27).

Med 40 kilometer igjen av den 16. etappen steg temperaturen flere hakk hos enkelte ryttere i tetgruppen. Ut av TV-bildene kunne det se ut som om Gianluca Brambilla tok tak i setet til Tinkoff-Saxo-rytter Ivan Rovnyj – for enten å holde ham igjen eller å få en enkel reise opp en bratt bakke.

Rovnyj ble tydelig irritert og tok tak i halsen til Omega Pharma Quick-Step-rytteren.

Brambilla svarte med å sende to kjappe slag i retning ansiktet til Rovnyj. Det ene slaget traff solbrillene til Rovnyj.

– Oi! Der kom det en rett høyre. Se på de to! Se på Rovnyj og Brambilla, sa TV 2s kommentator Christian Paasche på direkten.

– Jeg vil si at det så ut til at Rovnyj startet dette, men det er ikke sånn du skal reagere, Brambilla. Du kan ikke kline til en konkurrent. Du risikerer jo å velte kollegaen din også, fulgte ekspertkommentator Mads Kaggestad opp.

Tror på konsekvenser

Brambilla og Rovnyj var ikke ferdige og fortsatte å diskutere og gestikulere mot hverandre de neste meterne.

– Det var som om Rovnyj fremprovoserte dette, men hadde kanskje ikke ventet den reaksjonen fra Brambilla. Og det er ikke rette måten å reagere på uansett. Å slå til en konkurrent på den måten. Jeg tror det kan bli trøbbel for begge to, sa Kaggestad.

Rovnyj syklet bort til arrangørbilen etter tumultene med Brambilla. Det virket som om russeren ville vise frem brillene, som virket å være ødelagte.

Femti minutter senere, med halvannen mil igjen til mål, kom beskjeden om at Brambilla og Rovnyj er kastet ut av årets Spania rundt.

Brambilla var tydelig skuffet, og virket å være på gråten idet han ble passert av TV-motorsykkelen.

– Jeg synes ikke at Brambilla skulle vært disket fra Spania rundt. Det er for strengt, tvitret Tinkoff-Saxo-eier Oleg Tinkov i 18-tiden.

Contador-rykk
Alejandro Valverde, nummer to i sammendraget, var fullstendig sjanseløs da Chris Froome rykket ifra med noen få kilometer opp til målstreken på dagens 16. etappe i Spania rundt.

Rittleder Alberto Contador fulgte imidlertid lett. Dermed skulle Froome og Contador, som begge veltet ut av Tour de France i sommer, gjøre opp om etappeseieren.

Contador hadde før etappen 1 minutt og 20 sekunder ned til Froome i sammendraget.

I dag gjorde spanjolen kort prosess da det gjensto 900 meter. Froome ble regelrett parkert av Contador, og tapte 14 nye sekunder i dag. Contador gliste bredt idet han tråkket først over målstreken, vel vitende om at han har alle forutsetninger for å vinne årets Spania rundt.

PS! Spania rundt sendes i Norge på både Eurosport og TV 2. I morgen, tirsdag, er det hviledag.

More daily readings.

Go back to the premium homepage.

By Peder B. Helland

I am the creator of Learn Norwegian Naturally. I hope you enjoy the content on this site and I would love to get feedback from you. Feel free to subscribe to my newsletter to receive useful content from Learn Norwegian Naturally directly in your inbox. You can unsubscribe whenever you want.