#48 – 6000 elever fikk streike-SMS

Les artikkelen her: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/6000-elever-fikk-streike-sms/a/23275400/.
Learn Norwegian by listening to a native Norwegian while you’re reading along.

Tusenvis av elever i Hordaland har fått beskjed om at de kan miste skoleplassen sin dersom de ikke møter opp første skoledag.

«Skulen du er tatt inn på er i streik. Du må møte fram på skulen måndag 18 august til opplyst tid for å behalde skuleplassen. Helsing Inntaktskontoret i Hordaland».

Slik lød tekstmeldingen over 6000 elever i Hordaland kommune fikk fredag ettermiddag, skriver Bergensavisen.

Ifølge Svein Heggheim, fylkesdirektør for opplæring, må man møte opp personlig på skolen for å gi beskjed om at en har tatt imot skoleplassen.

– Det er flere på ventelister og mange som ønsker å bytte skole, så pass på at du ikke gir plassen fra deg ufrivillig, sier han ifølge avisen.

Den politiske nestlederen i Elevorganisasjonen Hordaland, Henrik Drivenes, som går på VGS, har selv mottatt streike-meldingen.

– Jeg er veldig glad for at fylkeskommunen sender ut SMS da jeg tipper at det er flere elever som ikke vet at de må møte opp på skolen for å beholde plassen, sier han.

Trappet opp streiken
Fredag ettermiddag varslet Utdanningsforbundet at ytterligere 2200 lærere blir tatt ut i streik fra den 21. august. Fra før er 5.500 lærere allerede tatt ut i streiken.

Det er hovedsakelig videregående skoler landet rundt som rammes av konflikten mellom partene i saken.

– Ingen rene barneskoler blir tatt ut i streike-opptrappingen nå. Det er for å skjerme de yngste elevene som har gledet seg til å begynne på skolen, sa Nina Hultin, pressesjef i Utdanningsforbundet til VG tidligere fredag.

Konfliktens kjerne går på uenighet rundt arbeidstidsavtalen. Mens Kommunenes Sentralforbund (KS) ønsker at lærerne skal ha en større tilstedeværelse på skolene, vil lærerne selv beholde fleksibiliteten i dagens ordning.

Torsdag denne uken brøt forhandlingene mellom partene sammen, og det er uvisst når de vil møtes igjen.

More daily readings.

Go back to the premium homepage.

By Peder B. Helland

I am the creator of Learn Norwegian Naturally. I hope you enjoy the content on this site and I would love to get feedback from you. Feel free to subscribe to my newsletter to receive useful content from Learn Norwegian Naturally directly in your inbox. You can unsubscribe whenever you want.