#37 – Hevder Tour de France-vinner ble drept

Les artikkelen her: http://www.vg.no/sport/sykkel/hevder-tour-de-france-vinner-ble-drept/a/23265908/.
Learn Norwegian by listening to a native Norwegian while you’re reading along.

Helt siden han døde i 2004 har det vært antatt at Marco Pantani selv var skyld i overdosen med kokain som drepte ham. Ti år senere er teorien en annen.

Det skriver sykkelnettstedet procycling i dag.

Pantani ble funnet død på et hotellrom 14. februar i 2004. Det rystet en hel sykkelverden at en av de største profilene plutselig gikk bort – Pantani hadde en lang merittliste, blant annet vant han både Giro d’Italia og Tour de France sammenlagt i 1998.

Dopingryktene svirret rundt Pantani. I 1999 førte en blodprøve til at han ble diskvalifisert fra Giro d’Italia på grunn av at prøven hadde altfor høyt hematokritnivå. Han måtte også sone en utelukkelse etter at det ble funnet en insulinsprøyte på rommet hans under Giro d’Italia i 2001.

– Tvunget til å drikke kokain
Tre år senere døde han altså, 34 år gammel. Forklaringen var at han hadde tatt inn på et hotell i nærheten av stedet hvor han bodde, og at han hadde sjekket inn for flere dager. Til slutt ble han funnet av hotellpersonalet.

Årsaken ble oppgitt til å være en overdose kokain. Da han ble begravet fulgte over 20.000 mennesker italienerens båre til hans siste hvilested.

Ifølge italienske Gazzetta dello Sport har Pantanis familie aldri trodd på at proffsyklisten selv tok en overdose.

– Jeg har forsatt spørsmål som jeg ønsker å få avklart, sier Pantanis mor.

Nå gjenåpnes altså den ti år gamle saken, på bakgrunn av aktors nye teori. Den går ut på at Pantani ble utsatt for vold, og deretter tvunget til å drikke kokain. Ifølge den italienske avisen skal det ha blitt foretatt nye undersøkelser som viser at så store mengder narkotiske stoffer som ble funnet i Pantanis kropp, kun kan tas ved fortynning i vann.

– Vi får aldri Marco tilbake, men jeg forventer å få sannheten, uttaler sykkelproffens mor.

Ødelagt hotellrom
I 2006 kom boken «Pantani-affæren – obduksjon av en mester» ut. Den er ført i pennen av den anerkjente franske sykkeljournalisten Phillipe Brunel, og omhandler omstendighetene rundt italienerens dødsfall.

– Det finnes mange uklarheter. Blant annet var Pantanis rom i totalt kaos da nattportieren fant ham. En mann som har ødelagt et rom på en slik måte, burde hatt skader eller merker. Men Pantani hadde ikke en skramme – til og med neglene var intakte, uttalte Brunel i et intervju like før boken ble publisert.

Han belyste også flere uklarheter i boken, og disse skal være årsaken til at familien har ønsket saken gjenopptatt.

More daily readings.

Go back to the premium homepage.

By Peder B. Helland

I am the creator of Learn Norwegian Naturally. I hope you enjoy the content on this site and I would love to get feedback from you. Feel free to subscribe to my newsletter to receive useful content from Learn Norwegian Naturally directly in your inbox. You can unsubscribe whenever you want.