#36 – Flere personer er skadet av lynnedslag

Les artikkelen her: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/flere-personer-er-skadet-av-lynnedslag/a/23265771/.
Learn Norwegian by listening to a native Norwegian while you’re reading along.
Fem til syv personer er lettere skadet etter et lynnedslag på en campingplass i Rogaland.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 21.24. På Twitter skriver operasjonssentralen i Rogaland at de har fått melding om at flere personer er skadet av et lynnedslag.

Like før klokken 22 melder politiet på Twitter at fem til syv personer er skadet, men at ingen av disse er alvorlig skadet. Personene blir kjørt til Stavanger universitetssjukehus.

– Vi vet foreløpig ikke omfanget av de materielle skadene, forteller operasjonsleder ved Rogaland politidistrikt, Sølvi Ramdal, til VG.

Alle nødetater er fremme og jobber på stedet. Ifølge aftenbladet er det Borestranden camping som er blitt truffet av lynet.

– Han gikk i bakken
– Vi satt i forteltet på campingvogna da lynet smalt ned i vogn. Han ene satt med ryggen lent helt innmot vogna. Da det smalt, spratt han opp, og du så lynet mellom hendene på han. Han gikk i bakken og holdt seg til skulderen, og det virket som han hadde fått ladningen i skulderen og ned mot rumpa. Han lå på bakken og skalv og hadde vondt i skulderen, sier øyenvitne Henrik Vatnedalen til avisen.

More daily readings.

Go back to the premium homepage.

By Peder B. Helland

I am the creator of Learn Norwegian Naturally. I hope you enjoy the content on this site and I would love to get feedback from you. Feel free to subscribe to my newsletter to receive useful content from Learn Norwegian Naturally directly in your inbox. You can unsubscribe whenever you want.