#19 – Sjekk den Wordfeud-rekorden!

Les artikkelen her: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/sjekk-den-wordfeud-rekorden/a/23254508/.

Learn Norwegian by listening to a native Norwegian while you’re reading along.
Trønderen Eskil Aasmul (42) mener å ha høstet verdens høyeste poengsum for ett ord i spillet Wordfeud.Ordet er «photozincograph» som ble lagt for hele, vent på det, 20.204 poeng!

Ifølge trønderen brukte han 15 timer bare på å finne det beste brettet å spille på.

– Jeg mener å ha gjort en grundig jobb. Denne rekorden tror jeg blir vanskelig å slå, sier Aasmul.

Slått med 100 poeng
Den forrige verdensrekorden er sett av 23.000 på Youtube, og var på 20.083 poeng. Den har 42-åringen nå slått med over 100 poeng.

– Jeg har drevet med kvalitetssikring den siste måneden, og har ennå ikke funnet noen som har offentliggjort en høyere poengsum, sier Aasmul.

Med andre ord, sitter du hjemme og tviholder på en skjult Wordfeud-rekord, så er det på tide å gjøre den offisiell.

Knuste norsk rekord
Aasmul er medlem av Norsk scrabbleforbund (NSF) og har én andreplass og to fjerdeplasser fra tidligere Norgesmesterskap i scrabble.

Før han gikk løs på verdensrekorden klarte han også å ta norgesrekorden – det hadde han selv aldri trodd.

– De to guttene i Tromsø var dyktige. Ærlig talt trodde jeg den rekorden ville bli vanskeligere enn verdensrekorden. De overgikk den forrige rekorden med over 2000 poeng til 17.888, sier Aasmul.

Aasmul la ordet «voksavstøypinga» for 18.022 poeng, og forbedret rekorden med 134.

Wordfeud-grüder imponert
Håkon Bertheussen er grunnlegger av den populære ordspill-applikasjonen, og er svært imponert over den ordlekne trønderen.

– 15 timer, ja. Det er utrolig artig at noen er så engasjert. Hvis rekorden stemmer er dette utrolig imponerende, sier Bertheussen som legger til at hans egen rekord ligger langt under 1000 poeng.

Scrabble-kompis og visepresident i NSF Jon Aam Svendsen er ikke overrasket.

– Jeg kjenner Eskil veldig godt, og han gjør en grundigere jobb enn hva mange andre ville gjort. Han har gjort et imponerende arbeid, sier Svendsen.

Visepresidenten legger til at det er flere kapable Wordfeud-spillere i Norge, men at hvis rekorden brytes vil det ikke bli gjort av en nordmann.

More daily readings.

Go back to the premium homepage.

By Peder B. Helland

I am the creator of Learn Norwegian Naturally. I hope you enjoy the content on this site and I would love to get feedback from you. Feel free to subscribe to my newsletter to receive useful content from Learn Norwegian Naturally directly in your inbox. You can unsubscribe whenever you want.